Femke Kessels

functie: adviseur | mobiel: 06 2848 5258 | e-mail: f.kessels@arane.nl

Femke Kessels heeft ruim 10 jaar ervaring in het toepassen van wiskunde op verkeerskundige problemen. Na haar studie Technische Wiskunde aan de Technische Universiteit Delft, startte ze in 2007 een promotietraject, aan dezelfde universiteit. Ze specialiseerde zich in de toepassing van wiskunde voor het modelleren van en simuleren van verkeer, resulterend in een proefschrift dat ze Cum Laude verdedigde. Sindsdien heeft haar onderzoek zich uitgebreid naar voetgangersstromen en crowd management.

“Het specialisme van verkeer en menigten spreekt me sterk aan omdat het een relatief jong vakgebied is waarbij ik als wiskundige een flinke bijdrage kan leveren aan het oplossen van maatschappelijk relevante problemen.”

Femke woonde de afgelopen jaren in Muscat, Oman, en heeft zich daar onder andere beziggehouden met het schrijven van van een tekstboek dat kortgeleden gepubliceerd is door uitgeverij Springer, onder de titel “Traffic Flow Modelling: Introduction to Traffic Flow Theory Through a Genealogy of Models”. Sinds zomer 2018 woont Femke weer in Nederland: “Ik kijk er naar uit om bij Arane mijn kennis en vaardigheden toe te passen, meer te leren over de praktijk, bouwend op mijn wetenschappelijke basis, en een bijdrage te leveren aan het oplossen van (verkeers)problemen van nu en de toekomst.”

Professionele specialismen

  • Multimodaal verkeersmanagement

  • Verkeersstroomanalyses

  • Modellen en simulaties

©2019 Arane Adviseurs in verkeer en vervoer